Trujące związki dodawane do żywności

Zdrowie, Żyj zdrowo, Medycyna, Porady
Ola
Posty: 10
Rejestracja: 31 mar 2015, 15:03

Trujące związki dodawane do żywności

Postautor: Ola » 31 mar 2015, 15:08

Znacie jakieś szkodliwe substancje, które są dodawane do żywności, a które nie mają korzystnego wpływu na nasz organizm?

Kinia1987
Posty: 15
Rejestracja: 02 mar 2016, 15:39

Re: Trujące związki dodawane do żywności

Postautor: Kinia1987 » 03 mar 2016, 9:59

chociażby aspartam, glutaminian sodu - jest tego teraz niestety baaardzo dużo, trzeba uważać na to,co się je, czytać składy.

ankaZeberka
Posty: 8
Rejestracja: 28 lip 2016, 23:32

Re: Trujące związki dodawane do żywności

Postautor: ankaZeberka » 28 lip 2016, 23:46

W naszej smacznej żywności znajdziesz również dwutlenek siarki, całą masa barwników, zagęszczaczy, wzmacniaczy smaku i innych cudów. Należy trzymać się zasady im mniej przetworzona żywność tym lepiej, czyli, warzywa, owoce, kasze, fasole itd.

Awatar użytkownika
sebastian44
Posty: 94
Rejestracja: 01 lut 2018, 9:10

Re: Trujące związki dodawane do żywności

Postautor: sebastian44 » 05 mar 2018, 9:29

a do jakiej żywności nie są dodawane szkodliwe substancje? od kilku lat nie stosuje kostek rosołowych, mimo że faktycznie poprawiają smak potraw. Takich szkodliwych substancji można by wymieniać wiele, ale nie każdy weźmie to na powaznie. Najważniejsza jest świadomość społeczeństwa, aby je znajdowac i się nich wystrzegać :!: :!: :!:


Wróć do „Medycyna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron