Strona 1 z 1
Trujące związki dodawane do żywności
: 31 mar 2015, 15:08
autor: Ola
Znacie jakieś szkodliwe substancje, które są dodawane do żywności, a które nie mają korzystnego wpływu na nasz organizm?
Re: Trujące związki dodawane do żywności
: 03 mar 2016, 9:59
autor: Kinia1987
chociażby aspartam, glutaminian sodu - jest tego teraz niestety baaardzo dużo, trzeba uważać na to,co się je, czytać składy.
Re: Trujące związki dodawane do żywności
: 28 lip 2016, 23:46
autor: ankaZeberka
W naszej smacznej żywności znajdziesz również dwutlenek siarki, całą masa barwników, zagęszczaczy, wzmacniaczy smaku i innych cudów. Należy trzymać się zasady im mniej przetworzona żywność tym lepiej, czyli, warzywa, owoce, kasze, fasole itd.
Re: Trujące związki dodawane do żywności
: 05 mar 2018, 9:29
autor: sebastian44